2012. november 19., hétfő

Juhtúrós körözött

Felvidék egyik legnagyobb gasztroajándéka a juhtúró, más néven a Bryndza. Enyhén csípős íze összetéveszthetetlen, és rendkívül erőteljes. A következő receptben egy juhtúrós körözöttet fogok leírni, amely tökéletes reggeli az egész család számára.


Hozzávalók:

  • 25dkg (lehetőleg felvidéki) juhtúró.
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet fűszerkömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1/2 csomag teavaj(50g)
  • 1 teáskanál mustár

A juhtúrót és a vékony szeletekre vágott teavajat egyneműsítsük egy kisebb porcelántálkába. Mikor már jól összedolgoztuk a vajat és a bryndzát adjuk hozzá a pirospaprikát, a fűszerköményt, és a borsot. Majd a tejfölt és a mustárt. Most keverjük hozzá a fokhagymanyomóban összetört fokhagymát, és az apró kockákra vágott vöröshagymát. Fogyasztás előtt egy órát hagyjuk állni hűtőben. Pirítós kenyéren tálaljuk. Francia petrezselyemmel, szeletekre vágott zöldpaprikával díszíthetjük. Jó étvágyat :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése