2012. november 23., péntek

Parajfőzelék tükörtojással.(spenótfőzelék)

Ma egy régi klasszikust vettem elő, és készítettem el. Ha egy gyors és könnyű ebédre vágyik az ember, tökéletes választás a parajfőzelék. Magas vitamin és Omega-3 zsírsavtartalma kedvező a téli hónapok hidegében. Mindezen felül a foghagyma-paraj  duó számomra tökéletes és szent. Kár lenne hozzányúlni és megmásítani ezt a jól bevált kombót. Mivel ez egy gyors étel nem is húznám tovább az időt.Lássuk a medvét :) 

  Hozzávalók 2 fő részére:

  • 1 csomag mirelit paraj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • tejföl
  • tojás

Parajfőzelék:
A fagyott parajt olvasztás nélkül tegyük egy edényebe.Melegítsük kiolvadásig. Adjuk hozzá a nyomóval összetört fokhagymát. majd habarjuk be.(1ek liszt+3ek tejföl+víz) Ízlés szerint sózzuk.Tíz perc és kész.

Tükörtojás: Serpenyőbe melegítsünk olajat, majd üssük bele a tojást.Sülés közben csipet sóval hintsük meg! Ügyeljünk az olaj ideális hőmérsékletére. Ha túl hideg könnyen letapad, szétesik. Ha túl meleg viszont hirtelen odaéghet. Díszítés: A tükörtojás a spenót ékessége. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése