2012. november 20., kedd

Paradicsomleves olasz módra

Ki ne emlékezne a zsírban tocsogó, íztelen, menzás paradicsomle
-vesre?! Sok embernek egy életre elveszi a kedvét e remek ételtől. Most ezt gyorsan dugjuk el agyunk egyik rejtett sarkába, és előítéletek nélkül készítsük el azt a paradicsomlevest, melyet az egész család szeretni fog!


Hozzávalók 4 fő részére:



  • 300gr paradicsomsűrítmény
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 1 csipet bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • olaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • Tészta(betűtészta)
  • Cukor/só(ízlés szerint)
  • Trappista sajt



Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Csomómentesre keverjük, majd vízzel beállítjuk az ideális sűrűséget.(Én úgy szeretem ha krémleves szerű) Belerakjuk a tésztát, a fent említett fűszereket, és a fokhagymát. Megvárjuk míg a tészta megfő. Leveses csészében, vagy mélytányérban tálaljuk. Petrezselyemzölddel díszíthetjük! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése