2012. november 21., szerda

Tejfölös-újhagymás smack leves.

Ez az az étel amit minden kollégista,egyetemista ismer. Az áruházak polcain kígyóznak a különböző ízű, és márkájú, instant tészta levesek. Népszerűségét a kedvező árától, egyszerű és gyors elkészítésétől szerezte. Főiskoláskoromban én is szívesen fogyasztottam a hét minden napjában. Ha szeretnétek egy kis változatosságot vinni kedvenc gyors kajátokba íme a következő recept:

Hozzávalók: 
  • 1 csomag smack leves
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • 1 szál újhagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • só/bors ízlés szerint


A zacskó tartalmát tegyük egy evőcsészébe. Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, és hozzáadjuk. Forróvízzel addig töltjük amíg el nem lepi a tésztát. Hozzáadjuk a tejfölt és a fűszereket. Jól elkeverjük. Három perc és kész van. Jó étvágyat!

Ui: Aki még gazdagabban szereti az tegyen bele virslit, szárított gombát, esetleg buggyantott tojást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése